Hidden Stories and

The Hidden Project

 

"What sets them apart is the combination of artistry and creativity, matched with the architectural, technical elements of a project."

 

SACHA LEE,

ARTISTIC DIRECTOR,THE POINT

The Point, Eastleigh

Service

 consultancy 

 design 

Client

The Point

Cost 

Confidential

Completed

February 2020

Renovation of a studio performance space at The Point in Eastleigh.  We designed bespoke lighting panels and collaborated with a furniture maker to manufacture all of the seating, as well as carrying out a full technical systems overhaul and leading on interior design. 

 

One of the joys of this project has been the organic development of an ongoing relationship with the client and the users of this space, and we are hoping to return to lead community workshops where we will design and paint murals on the empty wall canvases.

 
 

WINNER OF ITV PEOPLE'S PROJECT FUNDING

 

IN COLLABORATION WITH
ROOT EXPERIENCE

Hidden Stories Project, Brighton, UK

Service

 consultancy 

Co-Project lead for the ITV People’s Project fundraising campaign

Client

Root Experience

Cost 

£50,000

Completed

September 2019

Hidden Stories is an interactive arts project and graphic novel aiming to banish loneliness and challenge stigma among people living with invisible conditions.  The project used creative methodology to discover people’s personal stories which were turned into an accessible graphic novel and taken on a roadshow to help people understand what it’s like to live with a hidden disability.  

 

We worked with Root Experience to co-lead the fundraising campaign which won the ITV People’s Project funding. 

 

https://hiddenstories.co.uk/

The Hidden Project, Brighton, UK

Service

 consultancy 

Co-creative Director | Workshop Facilitator

Client

Root Experience

Cost 

£10,000

Completed

August 2018

The Hidden Project was a creative interactive arts project working with a group of participants to explore their invisible conditions through a series of drama and art workshops.  The project culminated in an exhibition of the participants work and an invitation to the public to share their experiences of mental health at Brighton Dome. The exhibition sought to encourage people to consider what it might be like to live with an invisible condition, draw parallels between invisible conditions and reduce stigma.

 

"extraordinary innovators and engaged collaborators,

the perfect combination"

 

JAMES GRIEVE, ARTISTIC DIRECTOR,PAINES PLOUGH

ROUNDABOUT

Service

 design 

Client

Paines Plough

Cost 

Confidential

Completed

August 2015

Roundabout is the world’s first flat-pack theatre and can be put up by just six people in two days using no tools except an allen key; the simple modular design has been key to its success.  It has a diameter of 10 metres and seats 168 people in the round. Roundabout gives the community the opportunity to take ownership and mould the space to support their vision with the venue returning to the same location at the same time each year, and a programme which is partly driven by local stakeholders alongside Paines Plough’s own work.   Roundabout has now been on the road for five years, travelling everywhere from Margate to Lincoln, Preston to London's South Bank.

 

We were responsible for the design and fabrication of the structure, leading the team through an extensive design and prototype period and working with our stage engineering, lighting and scenic fabrication partners Total Solutions, Howard Eaton Lighting Ltd (HELL) and Factory Settings to deliver the build.  

 

We prototyped Roundabout in two different versions which each housed a season of fully realised new plays at Sheffield Crucible Studio and Shoreditch Town Hall in London in 2013.  We launched the completed venue at Summerhall as part of the Edinburgh Festival in 2014.

 

Roundabout won The Stage Awards "Theatre Building of the Year" in 2015 and was voted "Best Fringe Venue" at the Edinburgh Festival.

Show More
 

The MIX

Service

 design 

 

Client

Howard Eaton Lighting Ltd

Cost 

Confidential

Completed

July 2017

The Mix was conceived as a multi-purpose and versatile festival venue.  At the heart of The Mix is a magical and architecturally striking performance space which can transform into different layouts and accommodate everything from cabaret to musical theatre. The auditorium seating was specially developed in collaboration with pioneering furniture designer Felix de Pass.  

 

The Mix has a flexible front of house area with a bar/cafe, dressing rooms, box office and retail space.

 

Our state of the art lighting system utilises the latest LED technology to enable multiple setups and effects at the push of a button.

Show More

"The FUTURE OF

TEMPORARY THEATRE""

 

TIM HARVEY, FOUNDER WILDERNESS FESTIVAL

 

THE PASSENGER SHED

Service

 design 

Client

Wise Children

Cost 

Confidential

Completed

August 2019

A commission to create a visual identity for the front of house areas for a site specific performance of Mallory Towers in a listed passenger shed at Bristol Temple Meads Railway station.  We designed a pop-up bar, box office and market stall, studying audience flow and creating an interactive and fun experience for audiences of all ages.

Show More
 

CRANE DANCE

Service

 design 

A commission to create the lighting design for a spectacular meeting of music, light and synchronised cranes, dancing across the skyline at night, devised and choreographed by Laura Kriefman

 
in the round